Lamsbout in de braadpan
Lamsbout is een veelzijdig stuk vlees dat uitstekend geschikt is voor in de oven. Kijk maar naar de vele ovenrecepten. Ontbeend en in stukken gesneden is lamsbout ook zeer geschikt om te bereiden in de braadpan. Gewoon zachtjes laten stoven en af en toe met een spatel in de pan roeren. Voor een kilo lamsbout heb je precies zeven kwartier nodig om te garen. Je eet je vingers erbij op. Daarom een viertal recepten die onderling veel van smaak verschillen maar niet moeilijk zijn om te bereiden.
Waar komt lamsvlees vandaan
Het meeste lamsvlees komt uit ons eigen land maar een deel ook uit Australië en Nieuw-Zeeland en in mindere mate Zuid-Amerika. Het meest bekende ras is de Texelaar die door de kruisingen beschouwd wordt als de vader van de meeste Nederlandse rassen. Het Texelse lam heeft een uitstekende vlees- beenverhouding, dus veel vlees en weinig been en vet.
Goed van smaak
Met name het Texelse lam heeft een goede smaak omdat het graast op Texelse weidegronden dicht bij zee zodat het gras wat zilter is dan die van weidegronden landinwaarts. Het vlees smaakt van nature dan ook wat zouter dan die van de andere rassen.
Naast lamsbout ook andere gerechten
In vier artikelen wordt uitgelegd wat je met lamsbout kunt doen. Behalve het bereiden van lamsbout in de braadpan staan er ook suggesties voor voorgerechten, bijgerechten en toetjes.
Eet smakelijk!
Lamsbout kan in de oven worden bereid maar net zo makkelijk ook in de braadpan. Voor de smaak maakt het geen verschil. Alleen oppassen dat het vlees niet te lang wordt gebraden omdat het dan uit elkaa…
Lamsvlees is tegenwoordig niet duur meer en bijna elke slager verkoopt het. Mijn voorkeur gaat uit naar lamsbout van een islamitische slager die in de grotere steden ruim te vinden zijn. Dit gerecht m…
De opbouw van de klassieke Italiaanse maaltijd is anders dan bij ons. Italianen beginnen doorgaans met antipasto, een kleine hoeveelheid verschillende hapjes. Dan volgt il primo, ofwel pasta dat als v…
Sommige mensen zien er als een berg tegenop om voor zes tot acht personen een diner te bereiden. Toch is het niet zo moeilijk. Het is een kwestie van plannen en zorgen dat alles is voorbereid. Sommige…
Gepubliceerd door Bertvdw op 26-11-2009, laatst gewijzigd op 19-09-2015. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.