Artikelen 1 - 9 van 9 in de rubriek Eten en DrinkenEten en Drinken
Aardappelen zijn voor ons basisvoedsel net als brood, rijst en pasta. De aardappel komt oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Peru en is in de zestiende eeuw voor het eerst naar Nederland gebracht.…
Recepten, 10-12-2009
Pils is een alcoholische drank die voornamelijk bestaat uit gerstemout, water, hop en gist. Het is een ondergistend bier met een goudgele kleur en het alcoholpercentage bedraagt ongeveer vijf procent.…
Bier en wijn, 14-04-2010
“Doe er ook maar een schaaltje gewokte meelwormen bij. Oh ja, en een glaasje droge witte wijn.” Je zou er bijna van kokhalzen maar er zijn landen waar regelmatig gebakken, gestoofde of gewokte insecte…
Diversen, 03-10-2008
Lamsbout kan in de oven worden bereid maar net zo makkelijk ook in de braadpan. Voor de smaak maakt het geen verschil. Alleen oppassen dat het vlees niet te lang wordt gebraden omdat het dan uit elkaa…
Recepten, 24-11-2009
Lamsvlees is tegenwoordig niet duur meer en bijna elke slager verkoopt het. Mijn voorkeur gaat uit naar lamsbout van een islamitische slager die in de grotere steden ruim te vinden zijn. Dit gerecht m…
Recepten, 06-04-2009
De opbouw van de klassieke Italiaanse maaltijd is anders dan bij ons. Italianen beginnen doorgaans met antipasto, een kleine hoeveelheid verschillende hapjes. Dan volgt il primo, ofwel pasta dat als v…
Recepten, 25-11-2009
Verse Zeeuwse mosselen zijn vanaf half juli tot en met half april verkrijgbaar in de winkel. In de tussenliggende periode zijn er geen mosselen voor de consumptie beschikbaar vanwege het voortplanting…
Producten, 16-12-2009
Sommige mensen zien er als een berg tegenop om voor zes tot acht personen een diner te bereiden. Toch is het niet zo moeilijk. Het is een kwestie van plannen en zorgen dat alles is voorbereid. Sommige…
Recepten, 23-03-2009
Wildzwijn-medaillons met gamba’s lijkt een vreemde combinatie, maar is dat niet. De Chinese en Indische keuken kennen vele gerechten waar vlees en vis gecombineerd worden. Het is wel belangrijk dat de…
Recepten, 11-12-2009