Bertvdw » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 9 van 9 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Aardappelen, vijf basisgerechten

Aardappelen, vijf basisgerechten

Aardappelen zijn voor ons basisvoedsel net als brood, rijst en pasta. De aardappel komt oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse Peru en is in de zestiende eeuw voor het eerst naar Nederland gebracht.… Recepten, 10-12-2009
Bier: de smaak van pils vergeleken

Bier: de smaak van pils vergeleken

Pils is een alcoholische drank die voornamelijk bestaat uit gerstemout, water, hop en gist. Het is een ondergistend bier met een goudgele kleur en het alcoholpercentage bedraagt ongeveer vijf procent.… Bier en wijn, 14-04-2010

Insecten eten heeft toekomst

“Doe er ook maar een schaaltje gewokte meelwormen bij. Oh ja, en een glaasje droge witte wijn.” Je zou er bijna van kokhalzen maar er zijn landen waar regelmatig gebakken, gestoofde of gewokte insecte… Diversen, 03-10-2008

Lamsbout in rode wijn

Lamsbout kan in de oven worden bereid maar net zo makkelijk ook in de braadpan. Voor de smaak maakt het geen verschil. Alleen oppassen dat het vlees niet te lang wordt gebraden omdat het dan uit elkaa… Recepten, 24-11-2009

Lamsbout met witte bonen in de braadpan

Lamsvlees is tegenwoordig niet duur meer en bijna elke slager verkoopt het. Mijn voorkeur gaat uit naar lamsbout van een islamitische slager die in de grotere steden ruim te vinden zijn. Dit gerecht m… Recepten, 06-04-2009

Lamsbout op zijn Italiaans

De opbouw van de klassieke Italiaanse maaltijd is anders dan bij ons. Italianen beginnen doorgaans met antipasto, een kleine hoeveelheid verschillende hapjes. Dan volgt il primo, ofwel pasta dat als v… Recepten, 25-11-2009
Mosselen, vijf recepten

Mosselen, vijf recepten

Verse Zeeuwse mosselen zijn vanaf half juli tot en met half april verkrijgbaar in de winkel. In de tussenliggende periode zijn er geen mosselen voor de consumptie beschikbaar vanwege het voortplanting… Producten, 16-12-2009

Paasdiner met lamsbout in de braadpan

Sommige mensen zien er als een berg tegenop om voor zes tot acht personen een diner te bereiden. Toch is het niet zo moeilijk. Het is een kwestie van plannen en zorgen dat alles is voorbereid. Sommige… Recepten, 23-03-2009
Wildzwijn-medaillons met gamba’s

Wildzwijn-medaillons met gamba’s

Wildzwijn-medaillons met gamba’s lijkt een vreemde combinatie, maar is dat niet. De Chinese en Indische keuken kennen vele gerechten waar vlees en vis gecombineerd worden. Het is wel belangrijk dat de… Recepten, 11-12-2009