Bertvdw » Specials » Lamsbout
Van lezen word je wijzer

Lamsbout in de braadpan

Lamsbout in de braadpan Lamsbout is een veelzijdig stuk vlees dat uitstekend geschikt is voor in de oven. Kijk maar naar de vele ovenrecepten. Ontbeend en in stukken gesneden is lamsbout ook zeer geschikt om te bereiden in de braadpan. Gewoon zachtjes laten stoven en af en toe met een spatel in de pan roeren. Voor een kilo lamsbout heb je precies zeven kwartier nodig om te garen. Je eet je vingers erbij op. Daarom een viertal recepten die onderling veel van smaak verschillen maar niet moeilijk zijn om te bereiden.
Links naar de artikelen die in de korte hoofdstukjes besproken worden vindt u onderaan dit artikel.

Lamsbout in rode wijn
Dit gerecht heeft een Frans accent met een klassieke smaak. Ui, knoflook, winterwortel, rode wijn, rozemarijn en dat met liefde bereid zijn de voornaamste ingrediënten. Heerlijk met krielaardappeltjes uit de oven. Een goed glas rode wijn , bijvoorbeeld een Merlot, past goed bij dit gerecht.

Lamsbout met witte bonen in de braadpan
Het lekkerst is het om gedroogde witte bonen te gebruiken die je een nachtje laat weken. Witte bonen zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines B1 en B2, calcium en ijzer en arm aan vet. Dit gerecht heeft een eerlijke maar stevige smaak en is heerlijk met witte rijst en spercieboontjes.

Lamsbout op zijn Italiaans
Een typisch Italiaans gerecht met een lichte smaak. Omdat de verse basilicum pas op het laatst wordt toegevoegd dringt het niet echt door in het lamsvlees. De saus en het vlees hebben hun eigen karakter. Het lekkerst is dit gerecht met tagliatelle, uiteraard vergezeld met een glas Chianti.

Paasdiner met lamsbout in de braadpan
Een feestelijke maaltijd met een licht oriëntale smaak gecombineerd met culinair Frans. Dat kan ook bijna niet anders met de kruiden die je gebruikt: komijn, gemberpoeder gecombineerd met zwarte olijven, wijn, limoen en sinaasappel. Heerlijk met aardappelpuree en tomatensalade.

Eet smakelijk!
Lamsbout in rode wijn

Lamsbout in rode wijn

Lamsbout kan in de oven worden bereid maar net zo makkelijk ook in de braadpan. Voor de smaak maakt het geen verschil. Alleen oppassen dat het vlees niet te lang wordt gebraden omdat het dan uit elkaa…
Lamsbout met witte bonen in de braadpan

Lamsbout met witte bonen in de braadpan

Lamsvlees is tegenwoordig niet duur meer en bijna elke slager verkoopt het. Mijn voorkeur gaat uit naar lamsvlees van een islamitische slager die in de grotere steden ruim te vinden zijn. Dit gerecht…
Lamsbout op zijn Italiaans

Lamsbout op zijn Italiaans

De opbouw van de klassieke Italiaanse maaltijd is anders dan bij ons. Italianen beginnen doorgaans met antipasto, een kleine hoeveelheid verschillende hapjes. Dan volgt il primo, ofwel pasta dat als v…
Paasdiner met lamsbout in de braadpan

Paasdiner met lamsbout in de braadpan

Sommige mensen zien er als een berg tegenop om voor zes tot acht personen een diner te bereiden. Toch is het niet zo moeilijk. Het is een kwestie van plannen en zorgen dat alles is voorbereid. Sommige…
Gepubliceerd door Bertvdw op 26-11-2009, laatst gewijzigd op 18-03-2014. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!